• Weather Forecast | Weather Maps
       
  adopt your own virtual pet!
   

  This website is worth

  What is your website worth?
   
 • Cronica ratata de film

  16 ianuarie 2008
  No Country for Old Men (2007)
   
  O noua poveste extraordinara a fratilor Ethan si Joel Coen (regizori si scenaristi).
   
  Poveste simpla: o suma de bani deloc de neglijat obtinuta din vinzarea de droguri devine motiv de urmarire intre mai multe personaje ale filmului.
   
  De departe, cel mai original personaj creat este Anton Chigurh (interpretat de Javier Bardem ) o adevarata masina de ucis, avind in dotarea-i personala o pusca de asalt silentioasa si un dispozitiv ingenios cu care ucide de aproape sau sparge incuietorile usilor.
   
  Povestea te tine cu sufletul la gura din primul pina in ultimul minut. Se incheie insa brusc, banal (dar in acelasi timp povestea devine originala), finalul filmului fiind rezervat unor dizertatii privind "vremurile de altadata" ale serifului tinutului interpretat de Tommy Lee Jones .
   
  De departe cea mai reusita scena este confruntarea din hotel, continuata in strada, despre care nu as vrea sa va povestesc.
   
  Tensiunea prezenta in actiunea filmul este pusa in contradictie cu tot ce inseamna modul de a vorbi si de a actiona al sudicilor americani de la granita cu Mexicul (care aduce putin cu felul de a fi al ardelenilor, sa-mi fie iertata comparatia).
   
  Filmul a primit nominalizare la Globul de Aur pentru cel mai bun film si regie, a cistigat  Globul de Aur prin Javier Bardem (adica killeru’) si fratii Coen (pentru scenariu), plus nominalizare pentru "frati" la Cannes.
   
  Nu pot sa nu mentionez si prestatia distinsa a lui Tommy Lee Jones.
   
  Vizionare placuta! 

  Tags: ,  Leave a Reply

  (insereaza codul din stanga)
  Weblog

  Toate drepturile rezervate Weblog.ro

  X