• Weather Forecast | Weather Maps
       
  adopt your own virtual pet!
   

  This website is worth

  What is your website worth?
   
 • Falco. Remember. Au trecut 10 ani.

  9 februarie 2008
  In fatidica zi de 6 februarie 1998 Falco ne parasea pentru totdeauna in urma unui tragic accident rutier la nici 41 de ani..
  Pe numele sau adevarat Johann Holzel, Falco a fost singurul supravietuitor la nastere dintre tripleti. Parintii sai s-au despartit asa ca el a continuat sa traiasca alaturi de mama si bunica sa. A parasit scoala la 16 ani si dupa citeva slujbe decide ca muzica i se potriveste cel mai bine astfel ca alege sa studieze la Conservatorul din Viena. In acelasi timp cinta in diferite trupe la Viena si in Berlinul de Vest. Decide sa adopte numele de scena Falco dupa schiorul est-german Falko Weisspflog. 
  Are un prim succes cu melodia "Ganz Wien" pe cind facea parte din trupa Drahdiwaberl dar chiar si asa prefera sa ramina in continuare in afara reflectoarelor cintind in continuare la bass. 
  Insa atunci cind Markus Spiegel director al unei case de discuri ii ofera un contract, il accepta.  
  Primele doua albume "Einzelhaft" (1982) si "Junge Rommer" (1984) nu au succes decit in Europa, mai precis in Austria si Germania. Falco surprinde ascultatorul cu un stil nou care combina elemente de rap, pop si disco. 
  De pe "Einzelhaft" prima melodie propusa spre promovare este "Ganz Wien" care, din cauza versurilor controversate legate de consumul de droguri, este oprita de la difuzare la posturile de radio. "Der Kommissar" devine astfel primul single. Acesta are un urias succes in Europa insa in Statele Unite ajunge hit doar preluat fiind de o formatie locala After the Fire.  
  In "Junge Rommer" se simte deja dorinta lui Falco de a se apropia mai mult de limba engleza intr-o incercare de a se face mai accesibil tarilor non-germane si de a obtine mai mult succes. 
  Curind isi schimba echipa de productie apelind la fratii Bolland. In 1985 apare pe piata albumul "Falco 3", care inregistreaza un urias succes. "Rock Me Amadeus" (inspirata de filmul Amadeus a lui Milos Forman ) atinge locul 1 in Billboard unde stationeaza 4 saptamini. Albumul ajunge si el pe locul 3 in Billboard. Al doilea single de pe Falco 3 declanseaza un imens scandal in Germania si Olanda fiind a doua melodie retrasa de la difuzare de anumite posturi de radio. "Jeanny" prezinta povestea violarii si uciderii unei tinere spusa din punctul de vedere al criminalului.
  Intre timp, Rock Me Amadeus inregistreaza o premiera absoluta in SUA, fiind prima piesa a unui artist alb care patrunde in topul Billboard R&B Singles Chart (top cunoscut a fi detinut exclusiv de catre cei de culoare).  

  Desi banii incepusera sa curga girla, succesul incepe sa-l afecteze.  

  In 1986 apare "Emotional", din care apar ca single-uri "The Sound of Musik", "Comming Home" si "Emotional" care au mai putin succes. 
  Viata sa privata devine din ce in ce mai agitata (divort, probleme cu alcoolul). Albumele sale (desi avind piese reusite) nu mai reusesc sa se faca tot atit de cunoscute: "Wiener Blut" (1988) si "Data de Groove" (1991). 
  Succesul ii suride din nou in Austria in 1992 odata cu albumul "Nachtflug" care rezista in top 17 saptamini, iar extrasul pe single "Titanic" 18 saptamini. Succesul il indeamna la un nou turneu, dupa 6 ani de pauza.
  In 1996 decide sa se mute in republica dominicana incercind sa se protejeze de indiscreta media germana. Aici lanseaza un nou single "Naked", apoi este pe cale sa termine urmatorul album intitulat provizoriu "Egoisten".  
  Insa totul se termina brusc pe 6 februarie 1998 cind Falco moare intr-un accident de circulatie la volanul masinii sal Mitsubishi Pajero dupa o coliziune cu un autobuz. Desi initial autoritatile au declarat ca s-au descoperit mari cantitati de droguri si alcool in singele lui Falco, ulterior aceste acuzatii au fost infirmate.
  Post-mortem apare "Out of the Dark", ultimul sau album de studio, din care melodia care da titlul albumului si "Egoist" intra in topuri.
   
   
    
   
  Jeanny, Jeanny… [spoken] Newsflash, newsflash… Official government reports…
  Jeanny, Jeanny… Jeanny, come, come on / Stand up please / You’re getting all wet / It’s getting late, come / We must leave here / Out of the woods / Don’t you understand?
  Where is your shoe? / You lost it / When I had to show you the way / Which of us lost? / You, yourself? / I, myself? / Or… we ourselves?
  Jeanny, quit livin’ on dreams / Jeanny, life is not what it seems / Such a lonely little girl in a cold, cold world / There’s someone who needs you / Jeanny quit livin’ on dreams / Jeanny, life is not what it seems / You’re lost in the night / Don’t wanna struggle and fight / There’s someone who needs you…
   It’s cold / We must leave here / Come / Your lipstick is smeared / You bought it and /  And I saw it / Too much red on your lips / And you said, Leave me alone.
  But I saw right through you eyes say more than words / You need me, don’t you, hmmmh? / Everyone knows, that we’re together / From today.
  Now I can hear them, they are coming! / They’re coming! / They are coming to get you. / They won’t find you. / Nobody will find you! / You’re with me.
  Jeanny, quit livin’ on dreams ….
  [spoken] Newsflash: In the last months the number of missing persons has dramatically increased. The latest account from the local police reports another tragic case. It is a matter of a nineteen year old girl who was last seen two weeks ago. The police have not excluded the possiblity that a crime has been committed.
  Jeanny… Jeanny, quit livin’ on dreams…

  Tags: , ,  Leave a Reply

  (insereaza codul din stanga)
  Weblog

  Toate drepturile rezervate Weblog.ro

  X